Venetië pakt huftertoeristen keihard aan - Duizend euro boete voor zelf koffie zetten

Geen categorie19 jul 2019, 21:00
In Venetië zijn ze er hélémáál klaar mee met die huftertoeristen die volgens hun eigen regeltjes door de stad heen trekken. Een Duits stel kreeg bijna duizend euro boete voor het zelf koffie zetten bij een historische brug. Dat meldt De Telegraaf.
Een Duits stel uit Berlijn, met een eigen kooktoestelletje, dacht even bij een historische brug van Venetië gezellig een eigen bakje koffie te kunnen zetten. Een ooggetuige wees de politie op dit gebeuren, die direct in actie kwam.
De man kreeg 650 euro boete en de vrouw 'slechts' 300 euro, met het niet zo vriendelijke verzoek de stad te verlaten! De burgemeester van Venetië, Luigi Grugnaro (door onderstaand citaat alleen al een baas van een man), licht de boete toe:

"Venetië moet gerespecteerd worden en die hufters die denken dat ze naar de stad kunnen komen en er doen wat ze willen, moeten begrijpen dat ze opgepakt, gestraft en verbannen worden."

Venetië treedt steeds harder op tegen toeristen. De stad blijkt nog maar voor slechts 10 procent uit echte Venetianen te bestaan, die kampen met hogere huurprijzen en andere praktijken om ze de stad uit te jagen. De overige 90 procent bestaat uit investeerders, Airbnb-verhuurders en -overnachters, winkeliers en andere invloeden die de stad (wellicht onbedoeld) mollen.
Dit is ook de reden dat Venetië sinds enige tijd entree is gaan vragen voor dagjesmensen. Toen ik in de buurt van Venetië op vakantie was, hield ik hier al rekening mee. Ik had prijzen van tien à twintig euro verwacht (en er voor over gehad), maar het ging om slechts drie euro! De nabijgelegen stad Verona kampt (in mindere mate) met hetzelfde toeristenprobleem. Zij doen echter niet aan entree maar vragen sinds een aantal jaar parkeergeld! Voor het afschrikwekkende bedrag van, hou je vast... één tot vijf euro! Dan mag je er slechts een luttele 24 uur parkeren!
Ik weet niet of het aan Italiaanse wetgeving ligt of dat ze nog niet helemaal doorhebben hoeveel geld toeristen eigenlijk bereid zijn te betalen (al vragen 'officiële' gondeliers tachtig euro, ongeacht aantal personen), maar ze laten flink wat knaken liggen. Nou zouden hogere bedragen dus niet bijdragen aan een afname van toeristen, daar zijn zwaardere maatregelen voor nodig, maar het zou wel ontzettend helpen in het proberen te behouden van die stad (en regio).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten