1. Home
  2. Vast right-wing conspiracy

Vast right-wing conspiracy

Geen categorie06 jan 2012, 12:44
Alle republikeinen zijn extremisten. Wist u dat? Zo niet, dan willen democraten u dat maar al te graag vertellen
Ja hoor, de Amerikaanse Democraten halen het extremistische spook weer van stal. Als reactie op de Republikeinse voorverkiezingen in Iowa zegt de campagneleider van president Obama dat de resultaten van die verkiezingen “een overwinning van extremistische kandidaten”. Campagneleider Jim Messina ziet in het resultaat in Iowa een “overwinning van de extremistische Tea Party-agenda”.
In de jaren negentig kwam president Bill Clinton onder vuur te liggen nadat steeds meer bekend werd over zijn buitenechtelijke avonturen in en buiten het Witte Huis. De eerste reactie van het team Clinton, onder leiding van zijn vrouw Hillary, was dat de beschuldigingen wezen op een “vast right-wing conspiracy”. En de meeste lezers herinneren zich nog wel Obama’s ‘slip-of-the-tongue’(?) in 2008 over de kiezers in Pennsylvania: “They get bitter, they cling to guns or religion or antipathy to people who aren't like them or anti-immigrant sentiment or anti-trade sentiment as a way to explain their frustrations”.
Doet het altijd goed, de ‘tussen-neus-en-lippen’-beschulding van rechtsextremisme.
Dat de beschulding uit de mond komt van Jim Messina, een van de machtigste mannen in Washington, mag niet vreemd zijn. In het Obama-team werkte hij nauw samen met Rahm Emanuel, voormalig assistent van Bill Clinton, chef van het Witte Huis onder Obama en nu burgemeester van Amerika’s derde stad, Chicago. Linkser dan Emanuel kan bijna niet in de Amerikaanse politiek. Tijdens het presidentschap van Clinton had Emanuel de bijnaam ‘Rahmbo’. Het was ook tijdens het hoogtepunt van de Clinton-affaire dat Rahmbo er niet voor terugschrok detectives te laten graven in het verleden van het team van Kenneth Starr, die onderzoek deed naar de handel en wandel van de president. Toen dat bekend werd, reageerde Emanuel woedend - zijn woedeuitbarstingen zijn fameus - en riep dat "waar de Verenigde Staten de schendingen van mensenrechten in het buitenland aan de kaak stelt, ze de ogen sluit voor de schendingen ervan in het binnenland".
Er staat ons tot 6 november dus nog wat te wachten...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten