1. Home
  2. Timmermans verdedigt federale vriend Van Baalen

Timmermans verdedigt federale vriend Van Baalen

Geen categorie13 dec 2013, 12:44
Van je federale vrienden moet je het hebben!
Frans Timmermans, onze beruchte en vooral blunderende minister van Buitenlandse Zaken, vindt het be-la-che-lijk dat Hans van Baalen bekritiseerd wordt vanwege zijn graaipraktijken in Brussel. Ja, het klopt dat de VVD'er tekengeld ontvangt terwijl hij niet stemt, maar daar gaat het niet om. Buiten de stemmingen heeft hij namelijk heel veel invloed. Echt waar!

"Ja, een volksvertegenwoordiger wordt gekozen om te stemmen, maar ook om zijn fractie te beïnvloeden en te zorgen dat een stemming een bepaalde kant op gaat. En ik weet zeker dat Hans van Baalen in de liberale fractie een hoofdrol speelt en dat de liberale kiezer bij hem goed aan z'n trekken komt."

Pardon? Een PvdA'er die het opneemt voor een VVD'er, en dan ook nog met een bijzonder zwak excuus? In de meeste gevallen zou dat vreemd en nauwelijks te bevatten zijn.
Bij Timmermans en Van Baalen is dat anders. De twee heren zijn namelijk bloedbroeders. Ze werken al lange tijd samen in en met Europa. Zo waren zij in 2002 de officiële Nederlandse parlementaire vertegenwoordigers bij de Europese Conventie die een Europese grondwet in elkaar moest zetten. 
Die conventie was niet één vergadering en klaar: zij duurde meer dan een jaar. Timmermans en Van Baalen gingen dus elke maand een paar keer naar Brussel, naast elkaar zittend met een hapje en een drankje, samen dromend over een federaal Europa.
Uiteindelijk rolde daar een pakket uit dat, godzijdank, afgewezen werd door de kiezer omdat die Europese droom van de matties Van Baalen en Timmermans niet deelde. Dit terwijl Van Baalen zo zijn best deed om u te overtuigen:

De VVD wil geen tijd meer verspillen met letterknechterij, maar wil aan de slag om Europa en Nederland veiliger te maken, de economie te versterken en de belangen van onze burgers beter te behartigen. De VVD-fracties in de Tweede en Eerste Kamer hebben het raadplegend referendum mogelijk gemaakt om de burger een keuze te geven. De Europese Grondwet is een liberale Grondwet. Daarom roept de VVD de burger op Ja te stemmen.

De heren zouden hun Europese droom jammer genoeg nooit loslaten en zich in de jaren nadien keer op keer hard maken voor verdere Europese integratie.
Sterker nog, als het aan hen ligt worden ze binnenkort weer verenigd in Brussel. Van Baalen werkt daar al een aantal jaar en hoopt volgend jaar herkozen te worden, en Timmermans heeft zijn pijlen gericht op een eurocommissariaaat. Als zij hun ambities verwezenlijken kunnen ze straks dus weer samen werken aan de verwezenlijking van hun grote doel: een verenigd, federaal Europa, waarin individuele lidstaten niets te zeggen hebben.
Van Baalen en Timmermans mogen dan lid zijn van verschillende partijen, maar ze zijn Europese bloedbroeders. Zoals vandaag weer duidelijk is geworden overstijgt hun visie voor een federaal Europa alle andere belangen en rivaliteiten. Als echte matties steunen ze elkaar door dik en dun, in goede en slechte tijden. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten