Global warming, welke global warming?
Met een beetje mazzel kunnen we binnenkort eindelijk ophouden met dat gezeur en gezeik over "door mensen veroorzaakte global warming." Iedereen met ook maar een beetje kennis van zaken én curiositeit weet dat die link tussen menselijk handelen en de temperatuur van de wereld flinterdun is, maar nieuwe temperatuurgegevens uit Antartica maken duidelijk dat er ook nog eens heel, heel, heel weinig aan de hand is.
Een tijdje nam de temperatuur op Antarctica toe. Voorstanders van de klimaatveranderingstheorie haalden die stijging dan ook continu aan als 'bewijs' dat hun theorie klopte. Met name de knettergekke Al Gore raakte er niet over uitgesproken. Oh ja, de wereld loopt op zijn einde! We moeten iets doen! Gilde hij. Hij schreef zelfs:
"De voorspelling is juist gebleken. Tegenwoordig stijgt de temperatuur op Antarctica vier keer sneller dan het wereldwijde gemiddelde."
Al die arme ijsberen pinguins zeehonden moesten er dus aan geloven. Het einde van de wereld kwam eraan!
Links websites waren en zijn het helemaal eens met Gore. Zij gebruikten de 'temperatuurstijging' op Antarctica om hele massa's angst aan te jagen en die zorgen vervolgens om te zetten in extreem-links (en onbetaalbaar) beleid.
In de tussentijd waren er klimaat-sceptici die zeiden dat het allemaal wel mee leek te vallen. Volgens toonde het bewijs aan dat hoewel er sommige ijskappen gesmolten waren, die verliezen ruimschoots goed werden gemaakt door nieuwe ijskappen aan de andere kant van Antarctica. Die bewering werd gestaafd door de NASA die in 2015 concludeerde:
"Een toename van de sneeuw op Antarctica die 10.000 jaar geleden begon voegt op dit moment meer ijs toe aan het continent dan dat er verloren wordt door verdunnende gletsjers."
Toch waren er ook klimaat-sceptici die het algemene verhaal over Antarctica min of meer accepteren, maar daarop zeiden dat het niet veroorzaakt werd door de mens, maar door natuurlijke fenomenen.
Zoals het Amerikaanse The Blaze bericht zal dat vanaf nu veranderen. Uit nieuw wetenschappelijk onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Science of the Total Environment blijkt namelijk dat de temperatuur op Antarctica niet stijgt, maar daalt. Er was een tijdelijke temperatuurstijging in de tweede helft van de 20e eeuw, maar dat blijkt "een extreem geval" te zijn geweest, en nog een uitzondering ook. De nieuwe trend, die in 1998/1999 begon is een daling van de temperatuur.
Volgens de wetenschappers is de stijging van 0,32 °C per decennium veranderd in een temperatuurdaling van -0,47 °C/decennium.
Misschien dat extreem-links nu kan ophouden met het verketteren van Nederlandse klimaatsceptici als Marianne Zwagerman, die -- anders dan de meeste Nederlandse nepjournalisten -- de moed heeft om dit soort feiten te benoemen. Deze dame moet het daarom de laatste tijd steeds ontgelden, maar ze heeft gewoon gelijk. Dit nieuwste wetenschappelijk onderzoek bewijst dat.