Een vrouwelijke purser heeft haar werkgever Transavia ernstig in verlegenheid gebracht. Uit haar dagboek blijkt namelijk dat ze regelmatig een nummertje maakt met collega's. Het geheime dagboek van de 46-jarige purser (!)
werd ontdekt door haar echtgenoot, die zich blijkbaar afvroeg wat zijn vrouw zoal deed op haar werk. Toen hij haar digitale dagboek las schrok hij zich een hoedje: zijn vrouw bleek een seksmaniak eersteklas te zijn.
Datzelfde gold voor haar collega's. De purser nam het er namelijk met name van met andere leden van de cabin crew én met
piloten. Uit het dagboek blijkt dat ze niet alleen seks met deze mannen had tijdens overnachtingen in hotels, maar zelfs in het vliegtuig zelf, en dan met name
in de cockpit.
Dat geeft toch weer een heel andere betekenis aan dat woord.
Cock-pit. (Ja, daar moet je het Engels enigszins machtig voor zijn)
Het is natuurlijk problematisch voor de vrouw dat haar man erachter is gekomen dat ze stelselmatig vreemdging, maar het verhaal is ook een nachtmerrie voor Transavia zelf. De boze echtgenoot wil het dagboek namelijk publiek maken. Daardoor komen de namen van de bemanningsleden met wie de vrouw seks had, die over het algemeen zelf ook getrouwd zijn, op straat te liggen.
Met andere woorden, Transavia moet er ineens rekening mee houden dat de privélevens van een groot aantal collega's kapot worden gemaakt. Heel gek, maar dat is alles behalve goed voor de moraal op het werk.
Daar komt bij dat het natuurlijk ook vreselijk is voor Transavia zelf. Die maatschappij komt nu bekend te staan als een losgeslagen bende zonder enige vorm van normen en waarden. Jij en ik zullen daar misschien om lachen, maar voor Transavia's andere werknemers én de directie is dat echt vervelend. Geef nu nog maar eens toe als stewardess dat je voor dit bedrijf werkt.
Prettig is anders.
Omdat publicatie van het dagboek zo'n grote negatieve impact kan hebben op de privélevens van werknemers steunt Transavia de purser in kwestie: zij is naar de rechter gestapt op publicatie te voorkomen. Op 24 oktober buigt de rechtbank in Den Haag zich over deze zaak. Als de vrouw gelijk krijgt zal haar (ex-?) man het dagboek niet mogen verspreiden, daardoor zal de schade voor Transavia-personeel uiteindelijk misschien nog enigszins meevallen. Dat is Transavia natuurlijk heel veel waard.
Wat vind jij hiervan? Eigen schuld dikke bult? Of hebben de vreemdgangers nog steeds recht op privacy en moet publicatie van het dagboek -- ergens online -- daarom voorkomen worden?