Toch moet er gesneden worden in de welvaartsstaat.
De PVV laat vandaag in een persbericht weten dat het zich verzet tegen de pensioenplannen van het kabinet - en de officieuze gedoogpartijen. PVV-Kamerlid Barry Madlener laat er geen twijfel over bestaan dat zijn partij de plannen oneerlijk vindt:
"Het is onacceptabel dat de gepensioneerden opnieuw gepakt worden door dit kabinet. Nieuwe regels zouden juist een verbetering van de pensioenen moeten inhouden, geen extra kortingen!"
Het persbericht gaat verder:
Het kabinet heeft net een miljardenbezuiniging doorgevoerd in de pensioenopbouw, daarom roept de PVV het kabinet op om te stoppen met snijden in pensioenen. De partij stelt dat deze plannen een nieuwe klap voor het consumentenvertrouwen zijn.
We wisten natuurlijk al langere tijd dat de PVV economisch gewoon een linkse partij is, maar het is toch heel aardig van Wilders en Madlener dat ze dat beeld hiermee weer even bevestigen. Zo hoeven we dat debat tenminste niet keer op keer te met elkaar te voeren. De PVV is in dit opzicht gewoon te vergelijken met de SP; daar hoeft geen geheim van te worden gemaakt, want dat doet de partij zelf ook niet (meer).
Hoewel het bijzonder vervelend is voor pensionados dat zij weer 'gepakt' worden, legt de PVV de vinger niet op de zere plek. Het probleem is namelijk niet dat de overheid hierop bespaart, maar dat deze handel niet al lang geprivatiseerd is.
De gemiddelde Nederlander zou er op zijn oude dag aanzienlijk op vooruit gaan als hij helemaal voor zijn eigen pensioen zou zorgen en de overheid er niets meer mee te maken had. Er zouden dan allemaal spaar- en investeringsplannen kunnen komen waarmee werkenden ervoor kunnen zorgen dat ze zich, als ze eenmaal op leeftijd zijn, geen zorgen hoeven te maken over hun inkomen... en van niemand afhankelijk hoeven te zijn.
De huidige regeling leidt automatisch tot bezuinigingen omdat het systeem gewoon niet houdbaar is. Dat komt niet doordat het onmogelijk is om te sparen, maar omdat de overheid erbij betrokken is. Alles waar de overheid zich mee bemoeit wordt uiteindelijk slechter, ironisch genoeg zéker als de burger het beter zelf helemaal kunnen regelen. Er is daarbij niet eens 'toezicht' nodig van de overheid; mensen die voor hun pensioen sparen en vervolgens gepiepeld worden kunnen de verantwoordelijke personen gewoon aanklagen... en hun bedragen vervolgens alsnog opeisen (daarbij moeten mensen natuurlijk onthouden dat het verstandig is om investeringen te verspreiden; word dus niet afhankelijk van één fonds).
Kortom, dit probleem moet niet worden opgelost door andere 'regels', maar door de overheid helemaal uit pensioenen te halen. Laat de vrije markt gewoon zijn werk doen; dat is uiteindelijk beter voor iedereen, zéker voor (bijna) gepensioneerden.