Islamseks

Geen categorie13 dec 2013, 11:29
Heeft u als moslim vragen over seks? De website van de As-Soennahmoskee helpt u graag aan de antwoorden.
Toen ik een paar weken geleden werkte aan een artikel over de vraag-en-antwoord-rubriek van al-yaqeen.com, viel het mij op dat de meeste vragen tussen de pak hem beet 1000 en 4000 maal waren bekeken door de gelovigen. Wat mag ik eten van de Profeet (vzmh), wie kan ik een hand geven zonder Allah, de barmhartige, te beledigen, wat zegt de koran over dit en dat, de hadith over zus en zo – de belangstelling is matig tot redelijk. Maar een categorie steekt daar met kop en schouders bovenuit: de vragen over seksualiteit worden massaal (gemiddeld dik boven de 10.000) aangeklikt.
Oké,  toegegeven, de meeste vragen in deze rubriek gaan niet over seks, maar over menstruatie. Daar wil ik niet te diep op ingaan, u neemt mij dat vast niet kwalijk, maar ik wil er wel even dit over zeggen: moslimouders, voedt uw kinderen op en wordt daarbij wat specifieker dan de bloemetjes en de bijtjes.  Als uw dochter echt het advies van een al eeuwen dode baardmans nodig heeft voor een antwoord op de vraag “wat is menstruatie?”, heeft u gefaald in uw ouderlijke plicht. Safi.
Maar goed, er bestaat onder jonge moslims blijkbaar een enorm interesse in de seksuele aspecten van de “magmoetislam”. Nu is al door anderen geconstateerd dat religieuze preutsheid leidt tot seksuele obsessie onder gelovigen en weinig geloven zijn zo preuts als de islam. Althans in het openbaar.In Marokko viel het mij op dat vrienden en kennissen minder geïnteresseerd waren in koranlezingen op Egyptische zenders dan in de Franse pornokanalen van mijn Hotbirdsatelliet dan (deze gingen dan ook tijdens de ramadan rücksichtslos op zwart.)
Ik geef u de Top-4 meest bekeken vragen op al-yaqeen.com:
4.  Welke lichaamsdelen van de vrouw mogen gezien worden door haar man?   (21803x)
Het antwoord zal u wellicht verbazen want hier toont de islam zich van haar minst strenge en welhaast pikante zijde: “Het is toegestaan voor de vrouw om naar alle lichaamsdelen van haar man te kijken zoals het ook toegestaan is voor de man om naar alle lichaamsdelen van zijn vrouw te kijken, zonder enige beperking.” Dat is in ieder geval de mening van Sheich Ibnoe Oethaymien. Ik kende de beste man niet, dus ben ik even gaan googlen want het kan natuurlijk zijn dat per ongeluk de mening van een uiterst moderne islamgeleerde de website van de Haagse salafisten is binnengeslopen. Dat blijkt geenszins het geval: Abu 'Abd Allah Muhammad ibn Saalih ibn Muhammad ibn al-Uthaymeen at-Tamimi was een van de belangrijkste en meest conservatieve Saoedische denkers van de vorige eeuw. Als deze ultraorthodoxe sjeik al vindt dat volledige naaktheid tussen echtgenoten is toegestaan, is de islam misschien toch niet zo bevreesd voor seksualiteit als het soms lijkt. Ik bedoel, alle lichaamsdelen, daar kunnen de meeste Veluwenaars nog een puntje aan zuigen, als u mij deze beeldspraakt vergeeft.
3.  Hoe zit het met anale seks?   (22490x)
Kenners van de Arabische wereld zullen weinig verrast zijn dat deze vraag zo hoog scoort. Niet alleen zorgt anale seks voor de broodnodige variatie, het is een publiek geheim dat dit voor veel jonge moslims een veilige manier is seks voor het huwelijk te hebben. Het maagdenvlies blijft intact, de vrouw “maagd” en dus een eervolle partij op de huwelijksmarkt. Uiteraard is dit voor de salafisten van al-yaqeen.com niet aan de orde, zij verwerpen immers alle seks voor of  buiten het huwelijk. Vandaar dat hun oordeel luidt: mag niet. Sjeik Ibn Baaz, bekend om zijn fatwas over getuigenissen van vrouwen (minder waard dan die van mannen) en autorijden (leidt als vrouwen het doen tot onzedelijkheid), stelt dat als de man zich niet kan inhouden en “schaamteloos en verdorven” blijft kloppen op de achterdeur, de vrouw zich maar van hem moet laten scheiden. Overigens hebben niet alleen conservatieve moslims moeite met anale seks, in verschillende zuidelijke staten van de V.S. is “sodomie” nog wettelijk verboden. Ik vermoed dat Ibn Baaz als Republikeins presidentskandidaat hoge ogen had gegooid.
2.  Wat is het islamitisch oordeel over masturbatie?  (34497x)
De op een na meest populaire vraag, het zal weinigen verbazen. Het antwoord al evenmin: haram. Dit wordt geconcludeerd zowel uit de hadith, de spreuken en handelingen van de Profeet (u vergeeft mij als ik het vzmh – vrede zij met hem – weglaat, ik denk dat we inmiddels wel weten over welke profeet het hier gaat) als uit een ietwat vreemde, sommigen zouden zeggen: hilarische soera uit de Koran. “En degenen die over hun kuisheid waken, behalve tegenover hun echtgenoten en wat hun rechterhanden bezitten, dan worden zij niet verweten,” lezen wij in lezen wij in soera 23, ‘De Gelovigen’. Als ik “rechterhand” lees denk ik onmiddellijk: het is duidelijk, masturbatie mag van Allah. Maar nee, hiermee wordt niet bedoeld wat zo voor de hand (no pun intented) lijkt te liggen, het gaat hier namelijk om slavinnen. Ergo: zelfbevrediging is uit den boze, seks met slavinnen daarentegen is in orde. Desnoods tegen hun wil trouwens, een uitleg die in delen van de Arabische wereld helaas nog steeds tot veel seksueel geweld tegen hulp in de huishouding leidt. O ja, de As-Soennahmoskee laat ook nog even weten dat masturbatie “volgens medici” schadelijk is voor de gezondheid. Tja, als “medici” het zeggen
1.  Wat is het oordeel over een man die aan de borsten van zijn vrouw zuigt?  (38373x)
Ik geef toe: de enorme populariteit van deze vraag zag ik niet aankomen. Vrijheid blijheid en Ieder zijn hobby, vind ik, maar voor het tweede deel van de vraag heb ik geen verklaring (suggesties zijn welkom):  “En indien hij moedermelk doorslikt, is zijn vrouw daardoor dan verboden voor hem geworden?” Ik zou zeggen: gebruik je gezond verstand. Als je twijfelt of het drinken van moedermelk je vrouw voortaan verboden maakt, drink deze dan niet. Maar ja, gelovigen en logica, het blijft een moeilijk verhaal. Gelukkig is het oordeel van de Permanente Commissie voor het Uitvaardigen van Fatwa’s in Saoedi-Arabië glashelder: een man mag zuigen aan de borsten van zijn vrouw en door het doorslikken van haar melk wordt zij niet verboden voor hem. Eind goed, al goed. Maar u moet zich dat eens voorstellen. Er bestaat een permanente commissie van de oelema (geestelijken), uitsluitend bestaand uit bebaarde grijsaards die regelmatig bijeenkomt om zich over dit soort vragen te buigen. Ik vraag mij af hoe zo’n vergadering verloopt. Krijg je bij het vaststellen van de agenda vragen als: “Mijnheer de voorzitter, een puntje van orde. Behandelen wij het zuigen aan de borsten voor of na de koffie?” Het zal je baan maar zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten