Bij menigeen zal alleen bij het bekijken van bovenstaande foto al onmiddellijk het water in de mond lopen.
Oreo! De populaire zwarte koekjes met karakteristieke witte vulling zijn de favoriet van menigeen, en het is ook niet moeilijk om te zien waarom. Alleen al bij het typen van deze zinnen merk ik dat m'n maak begint te grommen..
Maar het mooiste moet nog komen, want de koekjes zijn niet alleen van zichzelf al berelekker: je kan ook een taart van ze bakken. En dan zijn ze misschien nog wel een keer of 25 zo heerlijk. De knappe culinaire koppen van UNILAD Grub doen je voor hoe je dit baksel bereidt en tot ultieme zoete perfectie brengt:
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2016/04/oreotaart.mp4"][/video]
Voor de mensen die een printbaar recept willen, zie hier:
1. Stamp 250 gram chocoladekoekjes fijn
2.Smelt 150 gram ongezouten boter
3. Vermeng dit, en stop het in een bakvorm met plastic eromheen
4. Laat dit een uur koelen in de koelkast
5. Smelt 100 gram witte chocolade
6. Laat dit afkoelen tot kamertemperatuur
7. Klop 300 ml dubbelroom op
8. Voeg 400g zachte kaas bij
9.Voeg slagroom toe
10. Meng 80 gram basterdsuiker door de room/kaas/slagroom
11. Voeg nu ook de gesmolten witte chocolade toe
12. Stamp 150 gram Oreo-koekjes fijn
13. Roer de gestampte Oreo's door het witte chocolademengsel
14. Strijk dit mengsel over de eerder in de koelkast gezette bakvorm met koekjesbodem
15. Zet het geheel in de koelkast voor twee uur
16. Leg nog eens 50 gram Oreokoekjes bovenop als versiering én extra smaakmaker
Klaar! Eet smakelijk! Een cheesecake met Oreo's: het beste van beide werelden in één taart. Smullen maar...