Het #metoo vraagstuk dringt zich ook tot de formatie: heeft Mark Rutte dat wel gevraagd aan ministers?

Geen categorie27 okt 2017, 18:00
We hebben al een tijdje te maken met de actie '#metoo', om seksuele intimidatie aan de kaak te stellen. Zoals elk onderwerp dat zich nestelt in het publieke debat en ook nog eens viraal gaat, wordt er overdreven en misbruik gemaakt van een serieus onderwerp en een goede boodschap.
De afgelopen weken is van alles over seksuele intimidatie genoemd en zijn mannen schuldig aan van alles en nog wat en is een goede gezonde vorm van flirten en seksualiteit tussen personen al een vorm van directe of indirecte aanranding. Nu is het onderwerp ook gekropen binnen de formatie. In een interview met RTL in een Facebook-Live sessie (jongens, waarom) werd er gevraagd of Rutte misschien ook gevraagd heeft of mensen binnen de regering zich schuldig hebben gemaakt aan seksuele intimidatie, in het kader van de #metoo-discussie.

Rutte zei dat hij het daar met zijn nieuwe bewindslieden niet specifiek over heeft gesproken. "Nee, ik heb het daar niet over gehad. Wat ik moet weten, is of er redenen zijn om iemand niet te benoemen." Hij vervolgde: "Dingen die strafbaar zijn of tegen de wet, dat moet ik weten. Omdat die voor het functioneren van de persoon of voor de ploeg een probleem kunnen worden. Maar ik ga niet op specifieke situaties in."

Ja, natuurlijk doet Rutte dat niet. Ziet u het al voor zich? Een gesprek waarin iemand uit angst moet gaan uitleggen wat voor seksuele dingen hij of zij wel niet allemaal gedaan heeft. De definitie is nu zo vaag dat het niet duidelijk meer is wat de grens is en wat iemand wel of niet kan doen. Dat moet ook helemaal geen onderdeel zijn van de formatiebesprekingen. Als iemand strafbare feiten heeft gepleegd, dat moet Rutte weten, daar zitten ook strafbare feiten bij met betrekking tot seksuele intimidatie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten