Het maakt Obama niet uit hoe hij wint - als hij maar wint

Geen categorie11 jan 2012, 18:59

Mitt Romney mag dan wel de primary in New Hampshire overtuigend hebben gewonnen, over de voorverkiezingen in Iowa blijft onduidelijkheid. Volgens stemmenteller Edward True versloeg Romney niet zijn tegenstander Rick Santorum met 8 stemmen verschil, maar True beweert dat er in een miniscuul kiesdistrict een typefout is gemaakt. In plaats van 22 kreeg Romney daar 2 stemmen, waardoor Santorum de eigenlijke winnaar is.

Het gedoe met stemmentellen roept de spannende presidentverkiezingen van 2000 in herinnering. Volgens de Democratische Partij won Al Gore in de staat Florida, waardoor hij recht had op het Witte Huis. Het Hooggerechtshof moest er aan te pas komen om de verkiezingszege aan George W. Bush te gunnen. 'They stole our election', riepen de Democraten en hun medestanders in koor. Gedurende de eerste termijn van Dubya heeft dit gebeuren de president aan gekleefd. In 2004 wist Bush wraak te nemen, door de kandidaat van de Democraten, John Kerry, overtuigend te verslaan. Maar ook toen klonken er vanuit het Democratische en linkse kamp protesten. In Ohio zouden onregelmatigheden hebben plaatsgevonden. 'Waar rook is, is vuur' was de gedachte. Acht jaar lang probeerde de Democratische partij de legitimiteit van de regering Bush in twijfel te trekken.

En nu grijpen Obama en de zijnen naar hetzelfde wapen dat ze de Republikeinen altijd hebben verweten! In politiek Amerika wordt rekening gehouden met wat men daar 'a Putin' noemt. De partij van Putin won tegen alle voorspellingen in een verrassende overwinning bij de laatste verkiezingen in Rusland. De oud-president liet zien dat kiezersfraude, intimidatie en ondoorzichtige verkiezingsregels effect hebben.

Eric Holder, de minister van Justitie in de regering Obama, wil de kiezersregistratie die verscheidene staten hanteren afschaffen. Het Hooggerechtshof heeft al een aantal malen Holder en burgerrechtenorganisaties in het ongelijk gesteld. De minister en de organisaties zeggen dat registratie nadelig is voor armen en zwarten. Maar kiezersregistratie voorkomt juist fraude, iets waar de Democraten zo gevoelig voor waren...

Verder is de regering-Obama bezig om wat ze daar 'a Zapatero' zouden kunnen noemen: immigratieprocedures versnellen waardoor illegale vreemdelingen sneller genaturaliseerd worden en daarmee kiesrecht krijgen. Oud-premier Zapatero van Spanje haalde dezelfde truc in 2005 uit door 800.000 illegalen een verblijfsvergunning te geven. Geen wonder dat juist sociaal-democraten voorstander zijn van legalisatie. Het levert hen altijd stemmen op. Dat denkt Obama waarschijnlijk ook, waarmee de verkiezingswinst hem begin november niet kan ontgaan. Obama moet wel wanhopig zijn, want de kans op een tweede termijn is zo goed als zeker, bij gebrek aan een waardige Republikeinse tegenstander. Dat hij toch naar deze wapens grijpt, zegt iets over de aard van de Democraten.

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten