1. Home
  2. Beste politiek: doe eens iets aan de veiligheid in het OV alstublieft. Dank u.

Beste politiek: doe eens iets aan de veiligheid in het OV alstublieft. Dank u.

Geen categorie16 aug 2010, 15:15
Als de heren onderhandelaars vandaag dan toch de diepte ingaan, zou het mooi zijn als ze ook even praten over hoe ze iets denken te gaan doen aan het probleem van de veiligheid in het openbaar vervoer. Zoals Paul Lieben namelijk terecht opmerkt is de (veiligheids-)stand in het OV namelijk totaal onacceptabel.
De ene na de andere reiziger wordt afgetuigd. Een welopgevoede passagier ziet een stel tokkies het station onderrochelen, zegt er terecht iets van, en wordt voor 'ie het weet in elkaar gerost. We zeggen nu al jaren met z'n allen 'dat het zo niet langer kan', maar er wordt niets aan gedaan. Sterker nog, de situatie is de afgelopen tijd alleen maar erger geworden. Een verstandig mens bedenkt zich tegenwoordig wel twee keer voordat hij de trein of tram instapt. Er kan immers zomaar één of andere asociale zwartreizer bijzitten die denkt dat hij het recht heeft een ieder die hem niet aanstaat eens goed in elkaar te meppen.
Er moet op veel bespaard worden, maar níét op veiligheid. Nee, we hebben meer blauw op straat nodig. En dan heb ik het niet over één of twee tokenagenten, maar over duizenden mannen en vrouwen die Nederland weer leefbaar willen maken; die ervoor willen zorgen dat we weer zonder zorgen met de trein kunnen reizen; die afrekenen met de geweldadige idioten die ons het reizen bijkans onmogelijk maken.
Op dit gebied is het trouwens ook van belang dat de politie meer bevoegdheden krijgt om hard in te grijpen. Ik heb onderhand wel genoeg van dat gezeur van linkschmensen over het 'gevaar' van een 'geweldadige en authoritaire' politiemacht. Een agent die geen gezag uitstraalt omdat iedereen weet dat 'ie wettelijk totaal geen ruimte heeft om te handelen staat machteloos. Dat kan zo toch niet langer?
Daarnaast moeten er meer conducteurs bij en zij moeten in staat worden gesteld hun beroep uit te oefenen en de tram- en treinreizen zo plezierig mogelijk te maken voor ons - u weet wel, van die Nederlanders die graag zonder de ene na de andere matpartij van punt A naar punt B willen reizen. Er moeten goede contacten zijn met de politie die meteen op komen draven als een übertokkie weer eens over de schreef gaat.
Als Den Haag zich de komende tijd nu ook eens richt op dit soort problemen, dan kan ik me voorstellen dat Mark Rutte niet slechts één, maar twee (of meer) termijnen tegemoet kan zien als premier van dit land. Is dat niet eens een geweldig mooi vooruitzicht Mark? Dat dacht ik ook. Aanpakken dus, die hap.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten