In een wereld waar groene dromen en bureaucratische nachtmerries elkaar ontmoeten, staan we op de drempel van de invoering van de zogenaamde zero-emissiezones (ZE-zones) in 17 Nederlandse gemeenten vanaf 1 januari 2025. Een plan dat op papier schittert met zijn idealen van een schonere, leefbaardere binnenstad, maar in de harde realiteit van het ondernemerschap verandert in een draconische maatregel die meer kwaad dan goed doet. EW Magazine slaat de spijker op zijn kop met de waarschuwing voor deze onwerkbare groene utopie. De invoering van ZE-zones is niets minder dan een bureaucratische wurggreep op de nek van hardwerkende ondernemers en vaklieden, die geconfronteerd worden met een maalstroom van regels,
kosten en onhaalbare normen. John Tuerlings, met zijn bouwbedrijf in het toekomstige ZE-zone hart van Eindhoven, verwoordt de angst en frustratie die bij velen leeft. Zijn verhaal is exemplarisch voor de tienduizenden ondernemers die gedwongen worden hun bedrijfsvoering radicaal om te gooien, met onzekere uitkomsten en torenhoge kosten.
De ironie wil dat terwijl de overheid met één hand groene lintjes doorknipt, ze met de andere hand de levensader van het midden- en kleinbedrijf dichtknijpt. De transitie naar emissievrije bedrijfsvoertuigen, hoe nobel ook in theorie, legt een bijna ondraaglijke last op de schouders van diegenen die onze economie draaiende houden. Het verplicht halen van een vrachtwagenrijbewijs, de aanschaf van peperdure elektrische voertuigen, en de constante onzekerheid over de toekomstige normen; het is een recept voor een ondernemersnachtmerrie.
Wat nog erger is, is dat deze zero-emissie zucht niet alleen de ondernemers raakt. Uiteindelijk betaalt elke consument de prijs van deze overijverige groene politiek. De kosten voor de transitie worden onvermijdelijk doorberekend in de prijzen van goederen en diensten. Zo wordt de groene droom van de overheid gefinancierd op de rug van de gewone man.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dat walgelijke kartel en de walgelijke kartelspelletjes. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons het wanstaltige kartel en karteldieren als Omtzigt elke dag weer te bestrijden. Het is hoog tijd dat de politiek wakker wordt en inziet dat goede intenties niet gelijkstaan aan goede beleidsmaatregelen. Zero-emissiezones klinken misschien mooi in een verkiezingsspeech of op een klimaatconferentie, maar voor de bakker, de bouwer, en de bloemist zijn ze een bureaucratische nachtmerrie. Het is tijd voor beleid dat niet alleen het milieu dient, maar ook de mensen die het land opbouwen. De Nederlandse
ondernemer verdient beter dan te worden opgeofferd op het altaar van klimaatideologie.