Haagse scholieren zullen binnenkort verplicht een bezoek moeten brengen aan Auschwitz of Westerbork als onderdeel van hun geschiedenislessen als het aan fractievoorzitter Richard de Mos ligt van Hart voor Den Haag. Dit volgt na alarmerende resultaten uit een recent onderzoek in opdracht van The Conference on Jewish Material Claims Against Germany, waaruit blijkt dat bijna een kwart van de tweeduizend ondervraagde Nederlandse jongeren denkt dat de Holocaust een mythe is of dat het aantal Joden dat werd vermoord zwaar overdreven is. Deze bevindingen hebben geleid tot een oproep van de lokale politieke partij Hart voor Den Haag vandaag in
de Telegraaf om scholen te verplichten leerlingen naar concentratiekampen te sturen om hun begrip van de Tweede Wereldoorlog en de Holocaust te vergroten. Fractievoorzitter Richard de Mos is zeer bezorgd over de kennis van jongeren over deze donkere periode in de geschiedenis. "Soms wordt de Holocaust zelfs in twijfel getrokken. Een zorgelijke ontwikkeling, zeker als je je bedenkt dat antisemitisme nooit ver weg is", aldus De Mos.
Door een verplicht bezoek aan Auschwitz of Westerbork als onderdeel van het lesprogramma, hoopt de politieke partij het bewustzijn te vergroten over de gruwelen van de Holocaust en de waarde van vrijheid. "Dan zie je pas echt dat vrijheid niet vanzelfsprekend is", aldus De Mos.
De Holocaust was een van de meest verwoestende gebeurtenissen in de geschiedenis van de mensheid. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn miljoenen mensen omgekomen, waaronder zes miljoen Joden die werden vermoord in concentratie- en vernietigingskampen, zoals Auschwitz. Het is belangrijk dat jongeren leren over deze donkere periode in de geschiedenis om ervoor te zorgen dat dit nooit meer kan gebeuren.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen. Het voorstel van Hart voor Den Haag is nog niet overgenomen door het Haagse college van burgemeester & wethouders, maar het moet vast en zeker de aandacht van beleidsmakers en onderwijsinstanties hebben getrokken na het artikel vandaag in de Telegraaf. Het is een belangrijke stap in de richting van een beter begrip van de Tweede Wereldoorlog en de Holocaust. Deze zwarte bladzijde in de geschiedenis mag nooit worden vergeten.