Het lijkt erop dat zelfs bij het doorgaans gematigde Elsevier Weekblad de schellen van de ogen zijn gevallen. Arendo Joustra, de hoofdredacteur van het gerespecteerde blad, lijkt het nu eens te zijn met wat wij hier bij De Dagelijkse Standaard al langer roepen: Extinction Rebellion (XR) is niet meer het onschuldige clubje van idealistische jongeren. Nee, deze organisatie heeft een duistere transformatie ondergaan en manifesteert zich nu als een radicale, antidemocratische groepering. Eens waren ze de lievelingen van de mainstream media, de jonge strijders voor een beter klimaat. Maar die maskerade is nu wel doorgeprikt. XR heeft zich ontpopt als een beweging die democratische processen ondermijnt en de wet aan haar laars lapt. Verboden van de burgemeester? Die worden achteloos genegeerd. Afpersing en verstoring van het politieke debat? Schijnbaar onderdeel van hun gereedschapskist.
En alsof dat nog niet genoeg is, lijkt XR haar actiedoelen te verbreden naar internationaal politiek vaarwater door een kant te kiezen in het Israëlisch-Palestijnse conflict. Een conflict zo complex en beladen dat zelfs de doorgewinterde politici er hun tanden op stukbijten. Maar XR lijkt geen boodschap te hebben aan nuance of diplomatie en kiest onbeschaamd de kant van
Hamas, een organisatie die door de EU en de VS als terroristisch wordt bestempeld.
Het is een wake-up call voor die brave burgers die nog altijd geloven dat XR slechts bestaat uit bezorgde jongeren en hun ouders. De realiteit is dat XR in snel tempo verandert in een groepering die niet terugdeinst voor radicale en antidemocratische acties. Zij die nog steeds sympathie koesteren voor deze groep, zouden zich eens goed achter de oren moeten krabben.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites. Het is tijd dat we ons realiseren dat XR niet langer het sympathieke gezicht van klimaatactivisme is. Het is een radicaliserende beweging die bereid is de fundamenten van onze democratie te ondermijnen. En daar moeten we niet lichtzinnig over doen.
Natuurlijk is het juist daarom van het grootste belang om
de petitie van Cultuur Onder Vuur, gericht aan Dilan Yesilgöz, vandaag nog te tekenen. Het kabinet
moet in actie komen tegen XR. Deze groep klimaatterroristen
moet aangepakt worden. En wel meteen.