Brussel gaat zijn boekje weer te buiten, gaat helemaal niet over onderwijs: 'Kinderen moeten klimaatles krijgen'

EU14 jan 2022, 19:00
Het EU-bestuur vindt dat leerlingen van alle leeftijden toegang moeten krijgen tot lessen over klimaatverandering, biodiversiteit en duurzaamheid. Het probleem is alleen dat Brussel helemaal niets te zeggen heeft over onderwijs. Ze opperen het voorstel in de hoop dat Onderwijsministers van EU-lidstaten het idee zelf gaan overnemen.
"Alle leerlingen hebben van jongs af aan kansen nodig om duurzaamheid te begrijpen én actie te ondernemen om onze planeet en onze toekomst te beschermen", stelt de Bulgaarse eurocommissaris Mariya Gabriel (Jeugd) volgens De Telegraaf. Een regelrechte oproep tot propaganda, meer is er niet van!
Het laatste wat we nodig hebben in de Europese Unie is nóg meer van die drammerige klimaatactivisten die niets anders kunnen dan de overheid op te roepen om meer tegen klimaatverandering te doen. En als het EU-bestuur merkt dat het vrijblijvend opperen van dit soort voorstellen werkt, wat weerhoudt ze er dan van om nog meer onderwerpen aan te snijden?
Het is niet moeilijk voor te stellen dat ze over een paar maanden ook met een voorstel komen om meer Woke-onzin in de hersens van kinderen te pompen, zogenaamd onder het mom van inclusiviteit en diversiteitsleer. Of misschien opperen ze wel een cursus 'kritisch denken' en gaan ze kinderen trainen om 'nepnieuws' en desinformatie van de (lees: hun) waarheid te kunnen onderscheiden.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Het EU-bestuur laat met deze streek zien dat ze maar wat graag nog meer invloed willen hebben. Misschien zeggen de ministers van EU-lidstaten dit keer gewoon 'nee', maar er is niets wat het EU-bestuur ervan weerhoudt om continue van dit soort voorstellen te blijven opperen. En voor je het weet hoeft Brussel niet eens meer echt formeel ingekaderde beleidsterreinen te hebben. Als de ministers maar genoeg pro-EU zijn dan geven ze Brussel vanzelf die macht wel. Én ze hoeven het dan niet eens allemaal met elkaar eens te zijn. Ze kunnen gewoon op eigen initiatief alvast zo'n voorstel overnemen. Echt een gevaarlijke ontwikkeling dat Brussel meent onderwijs te kunnen beïnvloeden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten