BoerBurgerBeweging-leider Caroline van der Plas heeft gisteren tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen aandacht gevraagd voor de burger die in de knel zit. Het kabinet presenteerde allerlei mooie plaatjes: de economie groeit hard en de toekomst ziet er rooskleurig uit. Maar voor grote groepen in de samenleving geldt dit niet, aldus de politica. De lastenverzwaring drukt steeds meer op de gewone burger.
Al tijdens Prinsjesdag, en de aanloop ernaartoe, was het demissionaire kabinet enorm positief over de toekomst. De economie groeit namelijk enorm hard. Maar volgens BBB-politica Caroline van der Plas is dit zeker niet overal in de samenleving te zien.
Gisteren tijdens haar eerste Algemene Politieke Beschouwingen heeft ze dan ook aandacht gevraagd voor grote groepen in de samenleving die er niet op vooruitgaan. Er zijn genoeg mensen die niet hun salaris zien stijgen, maar ondertussen wél steeds meer belasting moeten betalen of meer kwijt zijn aan de energierekening. De energierekening is dit jaar explosief gestegen en het zal alleen maar duurder worden, daarnaast zijn ook de voedselprijzen flink gestegen. Dit heeft flink wat gevolgen voor grote groepen in de samenleving, aldus Van der Plas.
https://twitter.com/BoerBurgerB/status/1440831663403986950?ref_src=twsrc%5Etfw
Daarnaast heeft BBB enkele kritische noten geplaatst bij het huidige klimaatbeleid. In plaats van ons kostbare groene landschap vol te stoppen met zonnepanelen moet de overheid juist de 'grijze gebieden' gebruiken. Oftewel plekken die bebouwd zijn. Plaats de zonnepanelen op gebouwen, in bermen langs snelwegen, maar niet op stukken kostbare groene grond.
https://twitter.com/BoerBurgerB/status/1440831670517567492?ref_src=twsrc%5Etfw
Daarnaast mag het demissionaire kabinet wel een kritisch gaan kijken naar de gang van zaken rondom de groene subsidies. Terwijl Nederland van het gas af moet, duurzamer moet gaan leven én we daarvoor immense bedragen betalen om dit realiseren zijn het vooral buitenlandse multinationals die gretig profiteren van deze duurzame alternatieven. Hier moet verandering in komen.
Ook is het natuurlijk absurd dat Nederland zelf in rap tempo van het gas af moet, maar buitenlandse bedrijven goedkeuring krijgen om naar gas te boren voor de verkoop. Dit soort dingen zijn simpelweg niet goed te praten.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Van der Plas heeft onder meer dit soort kromme zaken aangekaart bij de Algemene Beschouwingen. De overheid presenteert soms prachtige toekomstbeelden, maar helaas ziet de werkelijkheid er toch echt anders uit. Iets wat de BBB-politica gisteren haarfijn duidelijk maakte.