1. Home
  2. Video: Premier Rutte naar New York voor vergadering van Verenigde Naties "om te praten over klimaat"

Video: Premier Rutte naar New York voor vergadering van Verenigde Naties "om te praten over klimaat"

Geen categorie21 sep 2019, 17:00
Premier Mark Rutte kondigde gisteren het bezoek aan de Verenigde Naties in New York aan. Samen met de Koning en Koningin bezoekt hij de algemene vergadering. Onder meer om "te praten over klimaat" zo laat Rutte weten. Laten we hopen dat het rustig zal zijn met nóg betere ambities aangaande 'het klimaat'.
Dat het van enige wijsheid getuigt om de oren gespitst te houden als premier Rutte spreekt over 'klimaat' in de context van de 'Verenigde Naties' blijkt wel heel duidelijk uit de stand van zaken van ons land. En met name de effecten van klimaatbeleid op reële maatschappelijke problemen zoals woningbouw.
De stikstofproblematiek zoals dat zo eufemistisch heet -waardoor de bouw van woningen stilstaat en boeren mogelijk de helft van hun veestapel dreigen te verliezen- toont aan hoe belangrijk het onderwerp 'klimaat' of 'natuur' is geworden. En dus ook de impact van een premier Rutte 'die even gaat praten over klimaat in New York'.
Met de invoering van klimaatwetgeving bemoeien overheden zich steeds feller met de moleculaire samenstelling van de atmosfeer. En hebben wij daardoor steeds minder vrijheid. Immers is de atmosfeer overal om ons heen. Eigenlijk een vrij bizar gegeven, maar bij GroenLinks juichen ze erom.
Met wetgeving als deze krijgen overheden wel een veel grotere macht: in sommige gevallen kan de wetgeving ertoe leiden dat de economie wordt stilgelegd of afgeknepen. Zoals afgelopen maanden toen de bouw van woningen door de PAS-uitspraak van de Raad van State werd stilgelegd. Ondertussen blijven de reële maatschappelijke problemen -afgezien van de moleculaire structuur van de atmosfeer- gewoon realiteit en spreekt men van 'economische daklozen'.
Ja, de oren mogen zeker gespitst zijn als Rutte weer in New York is 'om te praten over klimaat'. Eigenlijk is het levensgevaarlijk. In het geval van nog te bouwen infrastructuur valt de schade wellicht nog mee, maar wanneer overheden vaker ingrijpen omwille van 'het klimaat' dan kan het weleens wat chaotisch worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten