Het is natuurlijk ietwat overdreven, maar de kern van de titel blijft overeind staan. Het Koningshuis dient zich niet prominent uit te spreken over politiek gevoelige onderwerpen. Het Koningshuis is neutraal en bemoeit zich niet inhoudelijk met de politiek. Officieel natuurlijk, achter de schermen zullen de Koning en zijn familieleden vast wel hun meningen geven over allerlei onderwerpen. Prinses Laurentien lijkt de grens te hebben opgezocht in een interview over de situatie van de Armeense kinderen Lili en Howick. Hun moeder, die psychische problemen heeft, werd een jaar geleden al uitgezet. De kinderen belanden in Armenië vermoedelijk in een tehuis, is het verhaal dat activisten van onder meer Defence for Children de media inhelpen. Door dat verhaal is veel maatschappelijke onrust ontstaan. Ook prinses Laurentien, die eigenlijk geen oordeel wil en kan hebben over de situatie, stelde in de uitzending van Jeroen van Inkel: „Maar laten we vooral herinneren dat het jonge kinderen zijn die stabiliteit nodig hebben.”
Dj Jeroen van Inkel haalde een column van Youp van ’t Hek aan die vond dat er toch minimaal één parlementariër moet zijn die een oplossing kan bedenken voor de kinderen. „Deze kinderen zijn onschuldig”, beaamde Laurentien. „Ik ben het ermee eens dat we een oplossing moeten zoeken.”
In principe het Laurentien gelijk, je kan het moeilijk oneens zijn met wat zij zegt. Toch is het de vraag of Laurentien hier te ver is gegaan. Ze reageert op een hele menselijke manier, maar ook met dit soort moeilijke onderwerpen moet zij pure
neutraliteit uitstralen. Ze lijkt in de uitzending toch impliciet een bepaalde politieke mening te suggereren, namelijk dat de kinderen moeten blijven.
Niemand kan ontkennen dat dit een zwaar en emotioneel onderwerp is in het maatschappelijk debat en juist op dit soort momenten moet het Koningshuis zich afzijdig houden, hoe moeilijk dat ook is. Dit zit constitutioneel en institutioneel in elkaar en daar kan niet van afgeweken worden. Daarom is het ook zo moeilijk om lid van het Koningshuis te zijn, je moet vaak de mens in jezelf in toom houden en jezelf eraan herinneren dat je altijd een publieke en constitutionele rol vervult.