De 40-jarige Melanie Ouriagli Adel is afgelopen weekend vermoord tijdens een bezoek aan de apotheek. Vanuit het niets doemde haar ex-man op, die haar dertien keer stak met een mes terwijl een handlanger de vrouw vasthield. Het 8-jarige zoontje van de vrouw moest zijn hoe zijn moeder voor zijn ogen werd vermoord.
In het Marokkaanse Rabat heeft zich afgelopen vrijdag een drama afgespeeld: de 40-jairge Melanie Ouriagli Adel is daar bij een tripje naar de apotheek vermoord door haar ex-man. Terwijl ze daar stond te wachten met haar 8-jarige zoontje (uit een ander huwelijk), doemde daar voor haar 49-jarige voormalige geliefde op. En die was niet van plan om een gezellig praatje te maken.
Integendeel:
",,Ze had met haar eerste ex-echtgenoot afgesproken dat hij hun zoontje zou komen halen voor het weekeinde’’, vertelt een vriendin tegen Het Laatste Nieuws.
,,Ineens stond daar haar tweede voormalige echtgenoot, Nouredine.’’ De man, van wie Melanie vorig jaar scheidde, had een handlanger bij zich die de vrouw in bedwang hield, terwijl hij op haar instak. Volgens de vriendin had de vrouw geen schijn van kans. ,,Hij bleef maar steken’’, huilt ze. ,,Dertien keer! Hij richtte op haar hals en haar organen. Ze mocht de aanval duidelijk niet overleven.’’"
Melanie overleefde de aanslag in eerste instantie wel, maar overleed later op de dag alsnog in het ziekenhuis. Ze werkte in de Marokkaanse stad Rabat als medewerker van de Belgische ambassade aldaar. Daarvoor was ze werkzaam bij de politie in Antwerpen.
Bijzonder triest, dus. Niet alleen omdat een jong leven is weggerukt dankzij een doorgeslagen gek, maar ook omdat er al maanden signalen waren dat Melanie gevaar liep. In Denemarken had Nouredine al eerder een voormalige vriendin neergestoken, die het overigens wel overleefd heeft. Voor de fatale steekpartij in Rabat werd Melanie al maanden bedreigd, maar de lokale politie keek kennelijk weg.
Gelukkig konden Nouredine en zijn moordlustige handlanger wel direct worden ingerekend. Die zullen vermoedelijk veroordeeld worden voor moord, maar uiteindelijk is dat nog steeds geen totale gerechtigheid. Want Melanie krijgt daar haar leven zeker niet van terug.