Het net sluit zich om Tariq Ramadan: Franse politie pakt van aanranding beschuldigde theoloog op

Geen categorie31 jan 2018, 20:00
Tariq Ramadan, een islamoloog die zowel in Zwitserland als Frankrijk is aangeklaagd wegens aanranding en verkrachting, is deze woensdag opgepakt door de Franse politie, die daar kennelijk redenen toe heeft.
Tariq Ramadan, een Egyptenaar die aangesteld is - of beter gezegd, was - als hoogleraar 'hedendaagse islamitische studies', zit diep in de problemen. Enkele jaren geleden ging het hem nog bijzonder goed voor de wind: de radicale moslim die uitspraken heeft gedaan als 'homo's lijden aan een gevaarlijke aandoening' was in 2007 zelfs aangesteld als 'deradicaliseringsexpert' bij de Gemeente Rotterdam, waar hij 200.000 eurootjes per jaar aan ons belastinggeld mocht incasseren. Daarna vertrok hij naar Engeland, om daar ongetwijfeld nog beter betaald aan Oxford een leerstoel te bezetten.
Maar dat is over en uit. Meneer werd vorig jaar aangeklaagd door een Française, die beweert dat hij haar in 2012 misbruikt heeft in een hotel. Ze was eigenlijk langskomen voor wat religieus advies, maar werd uiteindelijk bruut verkracht door de islamverspreider. Niet bepaald gedrag dat je zou verwachten van een keurige hoogleraar, of wel? Maar daar bleef het niet bij: #MeToo kwam nog een keer ongewenst op bezoek bij Ramadan, in de vorm van een Zwitserse die al in 2009 door hem aangerand zou zijn.
Zoals altijd geldt natuurlijk: men is onschuldig tot het tegendeel bewezen is door een rechter. Het lijkt er nu echter op dat er stevig getwijfeld wordt aan die onschuld door de Fransen: zij hebben hem vandaag in Parijs bij zijn islamistische lurven gegrepen en naar het politiebureau afgevoerd. De aanklachten van de Franse en Zwitserse vrouwen worden nu kennelijk als serieus en plausibel genoeg gezien om hem de komende tijd in een cel te laten verblijven. Dat voorarrest kan in Frankrijk slechts 48 uur duren, waarmee de kans groot is dat hij binnenkort weer vrij op straat staat. Of hij dan het land nog mag verlaten, is een ander verhaal. En of hij daartoe überhaupt nog een reden heeft, natuurlijk: zijn werkgever, Oxford, heeft hem vorig jaar namelijk al op nonactief gesteld. Iets zegt me dat dat de komende tijd niet meer gaat veranderen. En dan te bedenken dat we die man jarenlang, van ons geld, riant gefinancierd hebben. Laat dat een les zijn voor iedereen die zulke heren als 'bruggenbouwers' ziet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten