Landelijke Eenheid politie slaat alarm: 'Er moet geld én mankracht bij!'

Geen categorie17 okt 2017, 12:00
De Landelijke Eenheid van de politie heeft zulke grote problemen dat or-voorzitter Richard Bronswijk nu publiekelijk alarm slaat.
Bronswijk stelt het heel simpel:

"Als we zo doorgaan, zal er niets verbeteren. Er móet geld en mankracht bij. Dat is mijn motivatie om dit te doen."

Dat is waarom hij publiekelijk alarm slaat in plaats van alleen maar achter de schermen. Hij heeft namelijk in de gaten dat de politiek niets doet en ook niets zál doen; niet zonder druk van buitenaf.
Sinds de vorming van de Nationale Politie in 2013 zijn er al problemen, aldus Bronswijk. "Er is een achterstand op het gebied van mensen én organisatie," zegt hij. Sterker nog, de situatie is zo ernstig dat hele operaties misliepen door die gebreken. Het is met name problematisch dat de bedrijfsvoering in handen van anderen is.
Bronswijk:

"Tijdens de reorganisatie van de politie hebben we als or gewaarschuwd dat we de bedrijfsvoering van de Landelijke Eenheid in eigen hand moesten houden. Bijzondere takken van dienst hebben een bijzondere bedrijfsvoering nodig. Collega's komen nu in een kafkaëske situatie terecht, met zesvoudige aanvragen. We hebben dit tot aan de minister aangekaart, maar er gebeurt niets."

Bij de formatie van de Landelijke Eenheid werd gesteld dat de eenheid maar liefst 4.907 voltijdbanen (fte) zou omhelzen. In werkelijkheid zijn dat er maar 4.804. Dit betekent dus dat er elke dag weer een tekort is van maar liefst 103 mensen.
Zelfs als dat gat gevuld zou worden is het niet voldoende, aldus Bronswijk:

"Men is bij de berekeningen van de Nationale Politie uitgegaan van de situatie in 2012. Maar kijk eens wat we als dienst aan taken erbij hebben gekregen. Terreur? Je wilt niet weten hoeveel informatie op ons afkomt. Het aantal internationale berichten dat wij nu binnenkrijgen, is zo ongeveer vertienvoudigd. Alles meegerekend komen we 500 man tekort."

En dan is er ook nog het tekort aan geld. Ook dat maakt de Landelijke Eenheid kapot.
Bronswijks conclusie is dan ook dat het een enorme fout was van de politiek om de KLPD op te heffen en te vervangen met deze Landelijke Eenheid:

"We hadden met de KLPD een prachtige dienst. Een club met hoogopgeleide, gespecialiseerde mensen. Ze stonden in de rij om bij ons te werken. Nu is dat anders. De reorganisatie van de Nationale Politie is voor ons desastreus uitgepakt."

Zo zie je maar weer dat alles wat 'gereorganiseerd' wordt door moderne politici om zeep geholpen wordt. Van de belastingdienst tot onderwijs, en van defensie tot de landelijke politie. Alles gaat kapot. Met dank aan de hoge dames en heren in Den Haag.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten