Het partijkartel in al haar glorie.
Het blijft fascinerend om te zien hoe het partijkartel opereert. Neem de PvdA. Die partij is bij de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen afgeslacht door de kiezer. Er is werkelijk niets meer over van de sociaaldemocraten in het parlement. Van 38 naar 9 zetels.
Toch hoeven prominente PvdA'ers zich totaal geen zorgen te maken over hun toekomst. Ja, de kiezer heeft het met ze -- en met hun partij -- gehad, maar 'gelukkig' voor deze types is er zoiets als het partijkartel. En dat zorgt goed voor zijn leden:
https://twitter.com/ahmedmarcouch/status/881990251312406528
Gezien de verkiezingsuitslag is dit natuurlijk volstrekt belachelijk, maar ja, zo rolt het partijkartel nu eenmaal. De PvdA wordt weggevaagd bij democratische verkiezingen maar krijgt wel 40 procent (ofzo) van de burgemeesterschappen.
Geert Wilders is dan ook absoluut niet te spreken over de benoeming van Marcouch, hoewel om heel andere redenen:
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/882115616899039232
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/882118999718453248
Het partijkartel in een notendop: als een kartelpartij faalt worden de leden van die partij gewoon benoemd tot burgemeester (of tot leden van deze of gene 'raad'). Op die manier blijft het kartel altijd in stand -- wat kiezers daar ook van vinden.
Het bewijst maar weer dat er slechts één manier is om het partijkartel open te breken: democratische vernieuwing. Gekozen burgemeesters en referenda zijn geen 'hobby-items,' maar noodzakelijke maatregelen om het volk te beschermen tegen de elite.