1. Home
  2. Knettergek: Libische islamistische extremisten kregen massaal asiel in Engeland!

Knettergek: Libische islamistische extremisten kregen massaal asiel in Engeland!

Geen categorie25 mei 2017, 9:13
Daarom was het wachten op een aanslag gepleegd door één van deze fanaten.
De vader van Salman Abedi, de aanslagpleger van Manchester, blijkt dus een salafistische extremist te zijn. De man was in de jaren 90 lid van een terreurorganisatie die Muammer Gaddafi om zeep wilde helpen én die betrokken was bij de aanslagen op Amerikaanse ambassades in Kenia en Tanzania. Dat berichtten wij eerder vanmorgen.
Maar het ergste komt nog: Ramadan Abedi ontsnapte in 1993 uit Libië nadat de Syrische autoriteiten een arrestatiebevel hadden doen uitgaan. Hij kreeg toen asiel in Engeland. Daar ging hij in de Whalley Range-buurt van zuid-Manchester wonen. Die buurt staat bekend als een broeinest van de radicale islam, met veel oud-LIFG-leden die er wonen. Eén van hen is (of was) Abd al-Baset Azzouz, een bommaker. Deze gek vertrok vervolgens naar het oosten van Libië waar hij in opdracht van Ayman al-Zawahiri (de opvolger van Osama bin Laden als hoofd van Al Qaeda) een terroristisch netwerk leidt. In 2014 berichtten Britse media die Azzouz ondertussen 200 tot 300 jihadisten in zijn netwerk had.
Laat dat eens goed op je inzinken: dit soort psychopaten kregen in het verleden dus alle mogelijkheid om naar het VK te komen en zich daar te vestigen... en zelfs om vervolgens toch weer terug te gaan naar Libië of andere Noord-Afrikaanse / Midden-Oosters landen om daar onheil te zaaien.
Is het dan echt verrassend dat één van dat soort mafketels besluit om een aanslag te plegen in Engeland zelf, in plaats van in Libië, Syrië of Irak?
Natuurlijk niet. En dat betekent dat het volstrekt begrijpelijk is dat premier May rekening houdt met meer mogelijke aanslagen. Zij zal als geen ander weten dat verschillende Britse regeringen -- van elk type -- dit soort extremistische gekken binnen hebben gelaten. De deur werd wagenwijd opengezet onder het motto 'wij zijn tolerant.' Daar betalen gewone Britten nu de prijs voor.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten