De PVV en het zwarte gat op rechts

Geen categorie07 mei 2014, 15:14

Als je naar de komende verkiezingen op 22 mei voor het Europees Parlement kijkt, dan lijkt het wel alsof daar maar één echte rechtse partij aan meedoet, de PVV. Alle andere serieus te nemen 'rechtse' partijen steunen een democratisch nauwelijks gelegitimeerd politbureau te Brussel dat planmatig werkt aan een groot en genivelleerd Europa, dat daarbij over lijken gaat en dat de vernietiging van nationale identiteiten nastreeft. De PVV kiest ervoor om weer baas te worden over onze eigen grenzen, onze eigen begroting en ons eigen lot.

Hoewel vader en zoon Drees zich volledig in deze koers zouden herkennen, geldt dit vandaag de dag als een rechtse koers. Werkgevers, VVD, D66, CDA: ze steunen allemaal de extremistische koers om Nederland de facto op te heffen en lopen achter een regelzuchtig en expansionistisch politbureau te Brussel aan dat bezig is om met gigantische overdrachten de gerechtvaardigde inkomensverschillen tussen Noord- en Zuid-Europa weg te nivelleren. Een politbureau overigens dat ook miljarden richting extremistische moslimorganisaties wegsluist, miljarden in een door en door corrupt land als Oekraïne pompt en dat ook niet terugdeinst voor het subsidiëren van Jodenhaat. Fijne vrienden hebben de werkgevers, de VVD, D66 en het CDA daar in Brussel. 

De PVV kiest voor een kleinere overheid, lastenverlichting voor burgers en bedrijven, groei, meer werkgelegenheid en daarmee voor de hardwerkende burger. Uit de doorrekening door het CPB van het verkiezingsprogramma voor de landelijke verkiezingen van 2012 bleek dat de PVV daarmee economisch het beste scoort van alle partijen. Economisch degelijk, zoals je van een rechtse partij mag verwachten. Omdat de PVV ook een sociale partij is die verworvenheden van de verzorgingsstaat als goede zorg voor ouderen, zieken en werklozen in stand wil houden, zijn er toch regelmatig geluiden te horen dat Nederland een partij naast de PVV nodig heeft die net als de PVV strijdt voor het behoud van onze identiteit ('cultureel rechts'), maar die het gat opvult dat economisch gezien aan de rechterkant van de PVV zou bestaan ('economisch rechts'). Het zou om een politieke partij moeten gaan die (grote delen van) de verzorgingsstaat wil afschaffen.

Waar praten we dan over? Dan praten we over een partij die de bescherming van zieken, ouderen en werklozen wil afschaffen op een moment dat werkzoekenden en gelukszoekers uit Oost-Europa ons land binnenstromen. Werkzoekenden en gelukszoekers die uurlonen van een paar euro al fantastisch vinden en die concurreren met onze werknemers in het transport, de bouw, de schoonmaak en al die andere sectoren van de economie waar wat minder academici werken dan in de gemiddelde kennissenkring van een D66'er. De Nederlandse bevolking heeft de verzorgingsstaat niet voor niets opgebouwd. Die verzorgingsstaat sluit naadloos aan bij de Nederlandse identiteit. Want de Nederlander is niet alleen vrijzinnig en vrijheidslievend, maar ook sociaal en betrokken bij de eigen gemeenschap. Als je ervoor kiest om grote delen van de verzorgingsstaat weg te bezuinigen, dan moet je je aansluiten bij de culturele missie van links om nationalisme uit te roeien en onze identiteit te vernietigen. Dan ben je dus tegelijkertijd economisch (erg) rechts en cultureel links.

Het zal best dat er een gat op rechts is naast de PVV. Politieke ondernemers die daar een mooie winst voor het grijpen denken te zien, mogen dromen van een economisch rechtse partij naast de PVV. Maar ik zou ze wel willen wijzen op het feit dat het gat op rechts naast de PVV een zwart gat is. Als je daarin duikt, kom je er nooit meer uit.

Ton van Kesteren, nummer 8 op de kandidatenlijst van de PVV voor de verkiezingen voor het Europees Parlement.

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten