StickerGate: Google blokkeert email Wilders

Geen categoriedec 27 2013, 12:44
Want tja, er zijn weer mensen beledigd.
Ik zou graag willen zeggen dat dit 'ongelooflijk' is, maar helaas is niets minder waar. Google heeft het email adres van Geert Wilders namelijk geblokkeerd. Dit adres werd gebruikt om mensen een belachelijke anti-islamsticker te doen toekomen als ze dat aanvroegen.

Google heeft het e-mailadres [email protected] van Geert Wilders geblokkeerd na een klacht van het Landelijk Beraad Marokkanen, onder leiding van Mohamed Rabbae. Dat schrijft de PVV-leider op Twitter. "We zullen zo snel mogelijk een nieuw e-mailadres maken. Klaarblijkelijk was klacht Mohammed Rabbae dus succesvol."

Zoals The Post Online eerder al berichtte vroeg Rabbae om Wilders' account te blokkeren omdat hij die zou gebruiken om 'haat te zaaien.' Daarmee bedoelt hij blijkbaar om 'kritiek op de islam te uiten,' wat in zijn ogen evident gelijk staat aan het verspreiden van haat.

Rabbae schrijft op zijn Facebook-account: “Aldus worden de haatzaaiende propaganda-activiteiten van de PVV direct gefaciliteerd door uw diensten. Dit is volstrekt in strijd met uw principes, neergelegd in uw Programmabeleid zoals bijgewerkt vanaf 12 september 2008. Daarin staat onder de paragraag (sic) “Verboden acties” dat het “Verzenden, uploaden, distribueren, verspreiden of aanbieden dit te gaan doen van onwettig, lasterlijk, kwetsend, beledigend, frauduleus, wetsovertredend, obsceen of anderszins bezwaarlijk materiaal” verboden is. U wordt nu evenwel direct betrokken bij de verspreiding van haat zaaiende materiaal.”

Op zich is dit wel een effectieve methode om iedere mogelijke discussie over je religie (of politieke overtuiging) de kop in te drukken. Ik voel me hierdoor beledigd, dus is het in strijd met jullie gebruiksvoorwaarden. En dat betekent dat deze account moet worden gesloten. Ha-ha, einde debat, weg met kritiek.
Hoewel je zoiets van Rabbae natuurlijk wel verwacht kun je je afvragen waarom Google hier in mee gaat. Ook bij dat bedrijf moeten ze in de gaten hebben dat Rabbae een walgelijk politiek spel speelt om andersdenkenden de mond te snoeren. Waarom Google dat accepteert is mij een raadsel.
Belangrijker is wellicht dat er heel veel mensen zijn met gmail-accounts waarvan anderen vinden dat ze gebruikt worden voor 'beledigende' doeleinden. Zo zijn er mormonen die gmail-adressen gebruiken om gratis kopieën van het Boek van Mormon uit te delen. Er zijn ongetwijfeld niet-mormonen die dat vreselijk vinden.
Of wat te denken van islamitische organisaties of individuen die je een mail kunt sturen waarna je de koran gratis en voor niets in handen krijgt? Ik ken nogal wat mensen die het heilige islamitische boek maar wat beledigend vinden (voor zichzelf of anderen). Datzelfde geldt overigens voor de bijbel, en dan met name voor het oude testament, waar ook niet altijd even vriendelijk wordt gesproken over niet-gelovigen.
Door Rabbaes verzoek in te willigen zet Google de deur wagenwijd open naar vergaande censuur. Ja, Wilders' stickeractie is kinderachtig en sommige moslims zullen het ongetwijfeld allemaal erg beledigend vinden, maar dat betekent niet dat Google Rabbae gelijk moet geven. Gezien het grootschalige gebruik van Gmail moet Google de vrijheid van meningsuiting ten koste van alles verdedigen... en waarborgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten