61% van de Nederlandse kiezers had graag gezien dat staatssecretaris Weekers was opgestapt. Maar zoals het een regent betaamt heeft Weekers daar geen boodschap aan.
Zware medeplichtigheid aan miljardenfraude? Dat is ernstig, maar daar hoeven helemaal geen koppen voor te rollen, hoor. Dit vindt een ernstige minderheid van de Nederlanders. Uiteraard bevindt ook staatssecretaris Weekers zich in die groep. Wie wel willen dat Weekers opstapt? Nou, 61% van het electoraat, bijvoorbeeld. De Telegraaf:
De meeste Nederlanders vinden dat staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) op had moeten stappen omdat hij de fraude met toeslagen slecht zou hebben aangepakt. Uit een peiling van Maurice de Hond blijkt dat 61 procent van de kiezers voor een motie van wantrouwen tegen de bewindsman zou hebben gestemd.
Onder de kiezers van de VVD, de partij van Weekers, heeft bijna de helft (47 procent) het vertrouwen in de staatssecretaris verloren, blijkt uit de peiling die De Hond zondag publiceerde.
Yep, ook de eigen VVD-kiezer is bijzonder kritisch. Slechts 53% wil de man laten zitten. Dat is dus weliswaar een meerderheid, maar wel eentje waarmee je 'breed vertrouwen' dus mooi kan vergeten. Het laat maar weer eens zien dat de gemiddelde politicus voornamelijk voor zichzelf aan de slag gaat als hij in overheidsdienst treedt, en de belangen van zijn kiezers en subsidiair dat wat van andere kiezers niet bijster interessant vindt.
En zo struikelt Rutte II verder met allerlei staatssecretarissen die bungelen en door de kiezer allang afgeschreven zijn. En we zijn nog geen jaar onderweg. Vroeg of laat zullen PvdA en VVD toch echt een keer klaar moeten zijn met de hand over het hart halen als ze ten minste nog enige vorm van geloofwaardigheid willen behouden. Maar ja, dat lijkt deze coalitie van tegenovergestelde partijen vanaf het begin af aan toch al niet, toch?