1. Home
  2. Waarom is de 5 miljoen euro die jaarlijks naar de Commissie Gelijke Behandeling gaat niet wegbezuinigd?

Waarom is de 5 miljoen euro die jaarlijks naar de Commissie Gelijke Behandeling gaat niet wegbezuinigd?

Geen categorie08 jan 2011, 10:15
Daar is'ie weer: de Commissie Gelijke Behandeling, een papieren tijger die eens in de zoveel tijd het nieuws haalt met een totaal wereldvreemd oordeel. Deze keer: een katholieke school mag van de CGB niet seculier zijn. Een katholieke school had namelijk een moslima verboden een hoofddoek te dragen zonder hierbij expliciet en uitsluitend naar haar katholieke grondslag te verwijzen. In plaats daarvan verwees de school naar het schoolreglement en het leerlingenstatuut, alwaar het dragen van álle hoofddeksels (petjes, hoeden, maar ook de onvermijdelijke hoofddoek) verboden is gesteld. En op basis dáárvan mag een katholieke school dus níet de hoofddoek verbieden. Had de katholieke school het hoofddoekverbod echter nadrukkelijk gebaseerd op de eigen katholieke grondslag, dan was er geen probleem geweest. Kortom: álle hoofddeksels verbieden is discriminerend voor religieuzen met hoofddeksel(?), tenzij de 'discriminatie' óók weer gebaseerd is op religie(??); dan mag er weer wél 'gediscrimineerd' worden(???). Wie de logica ziet, mag het zeggen.
De echte grap is echter dat de uitspraken van de CGB totaal irrelevant zijn. Ze doen er niet toe. Ze hebben geen rechtskracht; het is niet verplicht ze na te leven; de rector van de katholieke school kan gewoon zijn schouders ophalen in afwachting van een eventuele échte rechtszaak met échte rechters in plaats van hobbyisten. Wel een dure linkse hobby, zo blijkt uit het jaarverslag van de CGB (pdf, p. 39):

De CGB is een zelfstandig bestuursorgaan. Het ministerie van Justitie verzorgt de basisfinanciering. De ministeries van BZK, van SZW, van VWS en van OCW financieren met tussenkomst van Justitie activiteiten die hen rechtstreeks aangaan.

De CGB beschikte in 2009 over een oorspronkelijk budget van € 5.109.000. Half 2009 werd dit budget bijgesteld tot € 5.271.000.

De CGB, die overigens voor 82% (tweeëntachtig procent!) uit vrouwen (vrouwen!) bestaat, kost de belastingbetaler dus pakweg €21 miljoen per kabinetsperiode. Dat roept slechts één vraag op: hoe heeft deze linkse hobby DDS-I kunnen overleven?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten