1. Home
  2. Links probeert het initiatief in handen te nemen door de PVV in het verdomhoekje te drukken

Links probeert het initiatief in handen te nemen door de PVV in het verdomhoekje te drukken

Geen categorie17 nov 2010, 10:15
Isser heeft gelijk: de oppositiepartijen hebben geen ideeën. Links heeft een nieuwe strategie ontwikkeld om het kabinet - en dan met name gedoogpartner de PVV - onder de druk te zetten: men heeft het niet langer over politiek, maar over individuen.
Het electoraat steunt het regeringsbeleid en masse. Sterker nog, hoe meer Rutte, Verhagen en Wilders doen, hoe beter hun partijen presteren in de peilingen. Als oppositie zit er dan maar één ding op: lastercampagnes loslaten op in ieder geval één van de coalitiepartners.
Hoe moet rechts nu reageren op deze nieuwe strategie? Ten eerste moeten we ons afvragen of er inderdaad bepaalde PVV'ers zijn met een dubieus verleden. Het antwoord daarop is, jammer genoeg, 'ja'. Als er fouten worden gemaakt is het verstandig daar eerlijk over te zijn. Dit is dan ook exact wat Wilders gedaan heeft. Hij bood gisteren zijn excuses aan, zeggende dat het antecendentenonderzoek van de PVV niet bepaald vlekkeloos verlopen was. Dat was een prima reactie: het haalde de angel uit het debat en de aanvallen, en het stelt Wilders in staat om links straks een koekje van eigen deeg te geven.
Een koekje van eigen deeg, vraagt u zich ongetwijfeld af? Ja. Links is op dit moment namelijk buitengewoon aggressief. Rechts kan het zich niet veroorloven vredig met de handen in de schoot te blijven zitten terwijl Halsema, Pechtold en Cohen de ene na het andere rechtse Kamerlid zwartmaken. Je kan je niet voorstellen dat alle 'progressieve' kamerleden een brandschoon verleden hebben. Misschien dat daar ook maar eens naar gekeken moet worden.
Ondertussen moet rechts er natuurlijk wel voor waken dat het niet een ordinaire partij moddergooien wordt. Laat linkse oppositieleiders maar de ene na de andere persoon aanvallen, rechtse politici doen er verstandig aan anderen (in de media, bijvoorbeeld) het werk te laten doen en zelf vooral te praten over politiek. Over een maand of wat komt het kabinet dan namelijk bijzonder volwassen over, terwijl de leiders van GroenLinks, D66 en de PvdA vooral op een bende slecht opgevoede kinderen lijken die hun ouders uitschelden en vervolgens janken als ze gestraft worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten